1. Podatki in soglasje

  V okviru svojega poslovanja družba zbira in obdeluje osebne podatke svojih strank in strank, ki jih zanimajo njihovi izdelki, pri čemer upošteva Uredbo EU GDPR o varstvu osebnih podatkov. S sprejemom Politike varovanja zasebnosti uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel in se strinja z obdelavo osebnih podatkov, ki jih ta politika ureja.

  Slednje Prodajalcu daje dostop do podatkov in dovoljenje za obdelavo podatkov, ki jih je uporabnik dal na voljo na spletni strani euro-markt.si.

  Uporabnik mora skrbno prebrati to Politiko zasebnosti. Uporabnik se lahko sam odloči, ali želi svoje osebne podatke dati Prodajalcu v uporabo.

  Ta politika obvešča uporabnike spletnega mesta euro-markt.si o načinu pridobivanja in obdelave podatkov, za kakšen namen in na podlagi katere pravne podlage se podatki pridobivajo, s kom te podatke deli in zakaj, katere varnostne ukrepe družba izvaja in katere so pravice uporabnika glede dostopa do osebnih podatkov, do izbrisa, popravkov in omejitev obdelave osebnih podatkov, pravice do pritožbe, pravice do prenosa podatkov, načel obdelave osebnih podatkov, nadzora in drugih vprašanj v skladu z Uredbo ter drugimi ustreznimi pravnimi normami v državi, kjer ima prodajalec registriran sedež. Ta pravila so napisana na način, ki je uporabniku lahko razumljiv. V primeru kakršnih koli nejasnosti lahko uporabnik kadarkoli kontaktira Prodajalca na info@euro-markt.si in zahteva nadaljnjo razlago posameznih nejasnosti in dvoumnosti.

  2. Vrste osebnih podatkov, ki se zbirajo in obdelujejo ob uporabi spletne strani euro-markt.si

   Osebni podatki so vse informacije, ki poosebljajo identiteto stranke, kot so ime in priimek ter kontaktni podatki (domači naslov, telefonski kontakt, e-poštni naslov).

   Osebne podatke zbiramo v naslednjih primerih:

   - ko odprete račun

   - ko vnesete podatke na strani naročila

   - ko oddate naročilo

   - ko se s poizvedbo obrnete na našo službo za podporo strankam

   - ko komunicirate z nami prek družabnih omrežij

   - ko nam pošljete e-pošto

   - ko nas pisno kontaktirate

   Osebne podatke zbiramo zato, da:

   - lahko odprete svoj račun, obdelate in izvršite vaše naročilo, mi pa vas obveščamo o statusu dostave vaše pošiljke

   - lahko obvladujemo morebitne težave med izpolnjevanjem naročila in / ali dostavo ter omogočamo povračila denarja, zamenjave in popravila izdelkov

   - vas lahko obveščamo o naših posebnih ponudbah in trženjskih promocijah po e-pošti, prek družabnih omrežij, komunikacijskih aplikacij, po telefonu, pošti ali z SMS-om za vse izdelke in storitve v naši ponudbi.

   - vam lahko pošljemo račun po e-pošti

   - preprečujemo spletne goljufije

   2.1 Podatki, zbrani od tretjih oseb

   • Vaše osebne podatke zbiramo od tretjih oseb, če ste nam to dovolili, da vam tako zagotovimo dodatne izdelke ali storitve.
   • Zbiramo tudi osebne podatke iz podatkovnih baz tretjih oseb, kot je Signfyd, ki nam zagotavlja storitev spletnega odkrivanja goljufij.
   • Če Prodajalec sodeluje s tretjimi osebami, ki se same po sebi štejejo za upravljavce podatkov, vas bomo prosili, da se strinjate z delitvijo vaših podatkov.
   • Prosimo, upoštevajte, da, kjer ste dali svoje soglasje, da se vaši osebni podatki delijo s tretjimi osebami z namenom nudenja njihovega blaga ali storitev, ki ne sodijo v pristojnost običajnih poslov, se te tretje osebe štejejo za samostojne in neodvisne upravljavce podatkov, Prodajalec torej iz tega naslova ne more biti odgovoren za kakršno koli kršitev načela varstva osebnih podatkov, do katere bi v teh primerih posledično lahko prišlo.

   Glej dodatek A: Popoln seznam virov tretjih oseb, od katerih se lahko zbirajo vaši osebni podatki.

   2.2 Izmenjava podatkov s tretjimi osebami

   Tekom rednega poslovanja bo Prodajalec delila osebne podatke s tretjimi osebami le, če bo to potrebno za izpolnitev obveznosti družbe.

   Prodajalec se zavezuje, da osebnih podatkov nikoli ne bo posredoval tretjim osebam za namene neposrednega trženja, razen v primeru, ko bi uporabnik k temu soglašal.

   Vaše podatke bomo delili s temi tretjimi osebami:

   • Vsemi družbami znotraj portfelja Prodajalca;
   • Logističimi podjetji z namenom izpolnitve vašega naročila;
   • Skladiščnimi podjetji z namenom izpolnitve vašega naročila;
   • Ponudniki podatkovnih baz za varno shranjevanje vaših podatkov;
   • Analitičnimi podjetji za zagotavljanje poročil, ki nam omogočajo nadaljnje in naprednejše poslovanje;
   • Ponudniki informacijske podpore imajo posredno dostop do vaših podatkov zaradi dostopa do naše poslovne mreže;
   • Programsko opremo za upravljanje e-pošte za namene prejemanja in pošiljanja komunikacije z vami;
   • Ponudniki spletnih strani za upravljanje naše spletne strani; in

   ponudniki plačilnih storitev z namenom sprejemanja plačil za dobavljeno blago / storitve.

   Dodatek A: Popoln seznam virov tretjih oseb, od katerih se lahko zbirajo vaši osebni podatki.

   Google Adwords

   Podatki o brskanju stranke, informacije o naročilu, podatki iz košarice in seznama želja

   Trženje

   Google Analyics

   Podatki o brskanju stranke, informacije o naročilu, podatki iz košarice in seznama želja

   Analitika

   Facebook

   Podatki o brskanju stranke, podatki iz košarice in seznama želja

   Trženje, Družabna omrežja

   Mailchimp

   E-pošta, ime, država stalnega prebivališča, datum prijave

   Trženje

   Hotjar

   Podatki o brskanju

   Analitika

   Recart

   Podatki o brskanju, podatki iz košarice in seznama želja

   Trženje

   Freshdesk

   E-naslov

   Komunikacija s strankami

   DPO

   Zgodovina nakupov, podrobnosti o plačilu

   Obdelava naročila

   PayPal

   Zgodovina nakupov, podrobnosti o plačilu

   Obdelava naročila

   Shopify

   Customer personal data, browsing data, order information, cart & wish list information, Purchase History

   Obdelava naročila 

    

   3. Pravica do dostopa, popravkov in izbrisa (pravica biti pozabljen)

    Kupec in uporabnik imata v vsakem trenutku pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in sicer na način, da se registrirajo na strani in vstopijo v svoj "profil" kjer si lahko ogledajo podatke, ki se delijo na spletni strani euro-markt.si.

    Uporabnik ali kupec lahko od Prodajalca zahteva in pridobi popolne informacije o vseh shranjenih osebnih podatkih in njihove popravke, in sicer tako, da pošlje e-pošto na naslov uradne osebe za varstvo zasebnosti: info@euro-markt.si.

    Uporabnik ali kupec ima pravico kadar koli zahtevati izbris osebnih podatkov. To lahko stori tako, da pošlje e-pošto na naslov uradne osebe za varstvo zasebnosti: info@euro-markt.si.

    4. Piškotki

     Da bi spletna stran euro-markt.si lahko delovala pravilno in, da bi lahko z vašim soglasjem dodatno izboljšali spletno stran in uporabniško izkušnjo brskanja, bo ta stran shranila majhno količino podatkov (piškotkov) v vaš računalnik. Z blokiranjem piškotkov lahko še vedno brskate po strani, vendar pa vam v tem primeru nekatere funkcije morda ne bodo na voljo. 

     4.1 Kaj je piškotek?

     Piškotek je majhna datoteka, ki jo spletno mesto, ko ga obiščete, shrani v vaš računalnik. Piškotki običajno shranijo nastavitve oz. spletne nastavitve, na primer vaš izbrani jezik ali naslov. Kasneje, ko znova odprete isto spletno stran, spletni brskalnik pošlje piškotke, ki pripadajo tej strani, nazaj. Tako vam lahko stran prikaže informacije, ki so prilagojene vašim potrebam.

     Piškotki lahko shranjujejo širok spekter informacij, vključno z osebnimi podatki (na primer vaše ime ali e-poštni naslov). Vendar pa se lahko te informacije shranijo samo, če vi to omogočite - spletne strani ne morejo dostopati do podatkov, ki jih niste posredovali, prav tako ne morejo dostopati do katerih koli drugih datotek v vašem računalniku. Privzeta dejavnost za shranjevanje in pošiljanje piškotkov vam ni vidna. Lahko pa spremenite nastavitve internetnega brskalnika tako, da lahko sprejmete ali zavrnete zahteve za piškotke, samodejno izbrišete piškotke, ko zaprete spletni brskalnik, itd.

     4.2 Kako onemogočiti piškotke?

     Če izklopite piškotke, se s tem odločite, da ne boste dovolili shranjevanja piškotkov v vaš računalnik. Nastavitve piškotkov lahko nadzorujete in konfigurirate v spletnem brskalniku.

     Če onemogočite piškotke, nekaterih funkcij na spletni strani euro-markt.si ne boste mogli uporabljati.

     4.3 Kaj so začasni piškotki?

     Začasni piškotki ali sejni piškotki se odstranijo iz računalnika z zaprtjem spletnega brskalnika. Z njimi spletna mesta shranjujejo začasne podatke, kot so denimo izdelki v nakupovalni košarici.

     4.4 Kaj so trajni piškotki?

     Trajni piškotki ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku tudi po tem, ko zaprete spletni brskalnik. Z njimi spletna mesta shranjujejo podatke, kot sta denimo vaše prijavno ime in geslo, tako da se vam ni treba ponovno prijaviti za vsak vaš obisk na določeni lokaciji. Trajni piškotki bodo na vašem računalniku ostali dneve, mesece in celo leta.

     4.5 Kaj so piškotki prvih oseb?

     Piškotki prvih oseb prihajajo iz spletnih mest, ki jih obiskujete, in so lahko trajni ali začasni. S temi piškotki lahko spletne strani shranijo podatke, ki jih bodo uporabile pri vašem naslednjem obisku dotične spletne strani.

     4.6. Kaj so piškotki tretjih oseb?

     Piškotki tretjih oseb prihajajo iz oglasov ostalih spletnih strani (na primer pojavnih ali drugih oglasov), ki se nahajajo na spletni strani, ki jo obiskujete. S temi piškotki lahko spletne strani merijo uporabo interneta v marketinške namene.

     4.7. Ali Prodajalec uporablja piškotke?

     Da, pri tem pa je naš glavni cilj ustvarjanje boljše spletne strani za vas.

     4.8 Katere vrste piškotkov uporablja Prodajalec in zakaj?

     Začasni piškotki (sejni piškotki) - to so začasni piškotki, ki izginejo (in se samodejno izbrišejo), ko zaprete sejo brskalnika. Prodajalec jih uporablja za omogočanje dostopa do vsebine spletnega mesta in vam s tem dovoljuje, da opravite vse stvari, ki so na voljo, ko se s svojimi podatki prijavite v euro-markt.si. Trajni (shranjeni) piškotki običajno potečejo v prihodnosti in bodo ostali v vašem brskalniku vse dokler se njihov rok ne izteče, ali dokler jih sami ročno ne izbrišete. Prodajalec uporablja trajne piškotke za izvedbo funkcionalnosti, kot je denimo "Ostanite prijavljeni", kar  registriranim uporabnikom olajša dostop do spletne strani. Trajne piškotke uporabljamo tudi za boljše razumevanje navad uporabnikov, na tej osnovi pa lahko stran z upoštevanjem vaših navad še izboljšamo. Te informacije so anonimne - posamezni podatki o uporabniku nam niso vidni.

     4.9 Ali so na spletni strani piškotki tretjih oseb?

     Obstaja več zunanjih storitev, ki shranjujejo omejene piškotke. Ti piškotki so nastavljeni za potrebe normalnega delovanja določeni funkcij, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebin. Za merjenje obiskov euro-markt.si uporablja Google Analytics. Če želite tej storitvi onemogočiti shranjevanje piškotkov, lahko to storite z: Google Analytics opt-out.

     Prodajalec uporablja piškotke za oglaševanje svojih izdelkov in storitev ter storitev in izdelkov svojih partnerjev, ki bi uporabnike lahko zanimali. Prikazovanje oglasov s strani Prodajalec ali njenih partnerjev je omogočeno s pomočjo piškotkov, ki jih lahko Prodajalec ali tretja oseba umesti v uporabniški spletni pregledovalnik. Uporabnik lahko vedno neodvisno nadzoruje sprejemanje piškotkov prek nastavitev svojega spletnega brskalnika.

     Zgoraj navedeni Pogoji varovanja zasebnosti veljajo izključno za domačo spletno stran spletne trgovine euro-markt.si in za vse strani znotraj domene euro-makrt.si, ne pa tudi za povezave do zunanjih spletnih strani, do katerih lahko privede domena euro-markt.si, zanje Prodajalec ne prevzema nobene odgovornosti in euro-markt.si zanje ne zbira ali obdeluje nobenih podatkov.