Uporabnik je vsaka fizična ali pravna oseba, ki uporablja to spletno mesto (euro-markt.si). Z uporabo storitev tega spletnega mesta uporabnik sprejema vse spodaj navedene pogoje.

Uporabniku se za obisk tega spletnega mesta ali izvedbo nakupa ni potrebno registrirati. Ne glede na registracijo bo uporabnik lahko kupil izdelke, opravil plačilo in uporabil storitve tega spletnega mesta.

1. Splošno

  Spletna stran euro-markt.si svojim uporabnikom ponuja možnost za nakup izdelkov različnih proizvajalcev.  

  2. Avtorske pravice

   Vsebine ali katerega koli dela vsebine te spletne strani (euro-markt.si) ni dovoljeno reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati v komercialne namene brez izrecnega soglasja Prodajalec ali uporabljati na kakršen koli način, ki bi lahko povzročil škodo Prodajalec ali kateri koli drugi stranki. Vsebine, objavljene na tej spletni strani, se lahko uporabljajo samo za individualne potrebe uporabnika, ob upoštevanju vseh avtorskih in lastniških pravic ter pravic tretjih oseb.

   Nepooblaščena uporaba vsebine te spletne strani, brez dovoljenja lastnika avtorskih pravic, se šteje za kršitev avtorskih pravic in je predmet tožbe.

   3. Spreminjanje pogojev uporabe

    Prodajalec si pridržuje pravico do posodabljanja, spreminjanja in odstranjevanja podatkov s tega spletnega mesta in si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe, pravilnika o zasebnosti in drugih informacij na tej spletni strani kadarkoli in brez predhodnega obvestila.

    Vse spremembe teh pogojev začnejo veljati od trenutka, ko so objavljene na tej spletni strani.

    4. Vsebina spletne strani in hiperpovezave

     Hiperpovezave na tej spletni strani lahko vodijo do spletnih strani tretjih oseb.

     Prodajalec ni odgovorna za informacije, ki jih vsebujejo spletne strani tretjih oseb, dostopne prek hiperpovezav na spletni strani euro-markt.si, in posledično ne odgovarja za morebitno neprimerno uporabo vsebine na svoji spletni strani, ki je v izključni odgovornosti uporabnika.

     5. Uporabniška vsebina

      Ta spletna stran se ne sme uporabljati v nezakonite namene ali namene, povezane s kaznivimi dejanji ali kakršnimi koli nezakonitimi dejavnostmi. Prepovedano je pošiljanje, uporaba ali ponovna uporaba nezakonitih, žaljivih, neprimernih in ogrožajočih materialov ali materialov, ki lahko kršijo ali ogrozijo avtorske pravice, zaščiteno blagovno znamko, zasebnost ali katere koli druge pravice ali materiale, ki lahko na kakršen koli način žalijo tretje osebe, ki morda vsebujejo računalniške viruse, politično propagando, oglaševanje, verižna sporočila, množično pošiljanje ali katera koli druga oblika neželene elektronske pošte in na splošno kakršna koli druga vrsta motenj.

      Spletna stran in izdelki se ne smejo uporabljati v nezakonite, pornografske, neresnične, diskriminatorne ali rasistične namene.

      Uporabnik je dolžan uporabiti vse informacije in vsebine, do katerih lahko dostopa preko spletne strani ali preko spletne strani tretje osebe, za katero na tej spletni strani obstaja povezava, ustrezno, natančno in pravilno.

      Prodajalec si pridržuje pravico do zavrnitve dostopa do spletne strani ali do preklica naročila tistim uporabnikom, ki vsebino uporabljajo nezakonito in / ali so po lastni presoji kršili katerega od pogojev v tem dokumentu.

      6. Sklepanje pogodb na daljavo

       V skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov so ti splošni pogoji del prodajalčeve obveznosti in so v skladu z zakonom namenjeni obveščanju kupca, da se pred sklenitvijo pogodbe o prodaji na daljavo, na jasen in razumljiv način seznani o številnih okoliščinah, ki so pomembne za sklenitev, izvršitev in prenehanje pogodbe.

       Izraz Kupec se nanaša na vsakega uporabnika te spletne strani, ne glede na to, ali gre za fizično ali pravno osebo, ki naroči in plača katerikoli izdelek na spletni strani Prodajalca. 

       Prodajalec, ki prodaja prek spletne strani euro-markt.si, nastopa s svojim imenom.

       Prodajalec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje, te spremembe pa stopijo v veljavo takoj po njihovi objavi na tej spletni strani.

       V postopku naročanja izdelkov s te spletne strani in pred potrditvijo naročila, je Kupec dolžan sprejeti/izjaviti, da je seznanjen in se strinja s pogoji nakupa. Po potrditvi naročila se šteje, da je pogodba sklenjena, in je poslana kupcu skupaj s potrditveno elektronsko pošto. Pogoji nakupa so del pogodbe, sklenjene na daljavo, skupaj s specifikacijami in ceno kupljenega (-ih) izdelka (-ov).

       Za sklenitev pogodbe je potrebno, da je Kupec oseba s polno poslovno sposobnostjo.

       Uporabnik se ni dolžan registrirati, če pa želi, lahko registracijo opravi preko prijavnega obrazca na euro-markt.si

       Kupec je odgovoren za popolnost in pristnost podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Če se njegovi podatki spremenijo, je Kupec o tem dolžan obvestiti Prodajalca.

       Za pravilno naročanje in dostavo je pomembna resničnost in točnost vnesenih podatkov. V primeru navedbe nepravilnih podatkov prodajalec ni odgovoren za nastanek kakršnih koli težav.

       Če Kupec sumi, da so njegovi podatki na voljo tretji osebi in so uporabljeni ali bodo uporabljeni brez njegove privolitve, mora o tem nemudoma obvestiti prodajalca.

       Prodajalec ni odgovoren za neizpolnitev obveznosti po teh pogojih v primeru incidenta ali dogodka, na katerega Prodajalec nima vpliva. Sem sodijo denimo naravne nesreče, vojna, terorizem, stavke, različne omejitve ali zamude prevoznikov, ki vplivajo na zamude pri nabavi blaga.

       7. Uporabniški račun

        Kupec lahko blago naroči neposredno v vmesniku spletne trgovine z ali brez registracije. 

        Pri registraciji na spletno stran in naročanju blaga mora stranka vselej podati točne in resnične podatke. Kupec mora po vsaki vneseni spremembi posodobiti podatke svojega uporabniškega računa. Prodajalec upravičeno domneva, da so vsi podatki, ki jih je kupec navedel v svojem uporabniškem računu in tekom postopka naročanja, pravilni.

        Dostop do uporabniškega računa je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom. Kupec se zavezuje, da bo ohranil zaupnost podatkov, ki so potrebni za dostop do njegovega uporabniškega računa.

        Prodajalec ima pravico izbrisati uporabniški račun, zlasti kadar kupec svojega računa ni uporabljal več kot 24 mesecev ali, kadar kupec krši svoje pogodbene obveznosti, ki se nanašajo na Pogodbo o nakupu (vključno s Splošnimi pogoji poslovanja).

        8. Informacije o izdelku

         Vsi izdelki so predstavljeni z opisom in fotografijami, ki so v lasti prodajalca.

         Prepovedano je vsako nepooblaščeno kopiranje in uporaba vsebine te spletne strani.

         Podatki, ki jih vsebuje spletna stran euro-markt.si v vsakem opisu izdelka in storitve, s fotografijami, grafikami ali videoposnetki ter blagovnimi znamkami, služijo izrecno le v namen informiranja strank. Prodajalec zato ne odgovarja za morebitne napake v posredovanih informacijah, vendar pa se zavezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da morebitne napake odpravi v čim krajšem času.

         Slike oz. fotografije izdelkov, ki so predmet nakupa, morda niso vselej identične realnemu izgledu izdelka, zlasti zaradi zaslonskih nastavitev na uporabnikovem računalniku, različnega barvnega zaznavanja slike, kot je vidna na zaslonu, itd. V primeru razhajanja v izgledu izdelka, kot je ta  prikazan na fotografiji, in dejanskim dostavljenim izdelkom, se to ne obravnava kot napaka na izdelku. 

         Prodajalec ni odgovoren za morebitne napake pri prevajanju.

         Želeni izdelek je mogoče naročiti le, če je ta na voljo. Zaradi velikega števila sočasnih naročil so informacije o trenutni razpoložljivosti izdelkov morda lahko napačne in se ne ujemajo z dejanskimi zalogami v skladišču.

         Če naročeni izdelek ni na voljo, bo prodajalec o tem obvestil kupca. Kupec bo obveščen o datumu, ko bo izbrani izdelek spet na voljo, medtem pa bo kupcu na strani euro-markt.si ponujena možnost nakupa alternativnega izdelka, ki je v dotičnem trenutku na razpolago in, ki je po svojih značilnostih najbližje prvotno izbranemu izdelku, ki ga v danem trenutku ni mogoče dostaviti.

         9. Cene izdelkov in stroški dostave

          Vse cene na spletni strani euro-markt.si so navedene v EUR (EUR). DDV je vključen v ceno izdelka.

          Pred potrditvijo naročila ima kupec vpogled v končni znesek naročila. Končni znesek je izražen kot vsota posebej navedenih postavk: cena izdelka, cena DDV in stroški dostave (če le-ta ni brezplačna).

          Za podrobnosti o pošiljanju, sledenju naročilu in časih dostave glejte Dostava in sledenje naročilu.

          10. Način plačila

           Kupec lahko naroči in kupi izdelek kot registriran in neregistriran uporabnik. Izdelek se šteje za naročen, ko kupec dokonča in zaključi celoten postopek naročila. Plačilo naročenih izdelkov se lahko izvede na naslednje načine:

           • s kreditno in debetno kartico: Visa, MasterCard
           • Paypal
           • z gotovinskim plačilom po povzetju

           Plačilo s kartico poteka preko sistema kartičnih plačil, ki je integriran na tej spletni strani. Podatki na kartici in podatki o lastniku se na prodajalčevih strežnikih ne hranijo. Nakup se izvede po uspešni avtorizaciji kartice. Če sistem zavrne plačilo s kartico, je potrebno izbrati drug način plačila. Prodajalec ne poseduje podatkov o razlogih za zavrnitev kartice, le-ti so lahko tehnične ali poslovne narave. Naročilo ne bo obdelano, dokler plačilo ni izvršeno.

           Po opravljenem plačilu kupec prejme elektronsko sporočilo z obvestilom o izvedenem naročilu in sklenjeni pogodbi. Če kupec tega obvestila ne prejme, je priporočljivo preveriti, ali se le-to morda nahaja v mapi »Junk / Spam« ali, če je prejemnikov poštni nabiralnik poln. 

           11. Popusti in kode za popust

            Prodajalec občasno objavi tudi različne popuste in kode za popuste, kot so denimo sezonski popusti, počitniške razprodaje, Črni Petek, itd.

            Registrirani uporabniki bodo prvi preko elektronske pošte obveščeni o promocijskih popustih in posodobitvah.

            Koda za popust se vnese med postopkom naročila v za to posebej določeno polje. Če želi kupec uporabiti kodo za popust, jo mora vnesti še pred zaključkom naročila. Ko je naročilo zaključeno, kode za popust žal ni več mogoče uporabiti. V tem primeru se lahko koda za popust uporabi pri naslednjem naročilu.

            Kupec lahko uporabi samo eno kodo po naročilu. Kode za popust ni mogoče uporabljati z drugimi promocijskimi kodami ali akcijami.

            12. Reševanje sporov

             Ti splošni pogoji so predmet zakonskih določil in prava države, v kateri ima prodajalec registriran sedež. Za reševanje sporov je pristojno odgovorno sodišče v kraju sedeža prodajalca. 

             Lutkans Tech Limited, 12/F Henley Building, 5 Queen’s Road Central, Central, Hong Kong. contact@lutkanstech.com